Δωρεάν μεταφορικά από 150€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€

Πώς Δουλεύει Η Σήμανση Laser

σήμανση laser

Η τεχνολογία laser είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για τη μόνιμη σήμανση των προϊόντων τους για δύο λόγους: ιχνηλασιμότητα (η οποία διασφαλίζει τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού) και εμφάνιση διακοσμώντας το προϊόν με το λογότυπο και άλλα οπτικά και γραφικά στοιχεία.

Κάθε μέρα συναντάς πολλά μαρκαρισμένα προϊόντα με σήμανση laser, όπως:

  • Μεταφορές: τα περισσότερα μέρη οχημάτων έχουν τον δικό του διακριτό κωδικό ή σύμβολο, συνήθως 2D.
  • Οικιακές Συσκευές: όλες οι σύγχρονες οικιακές συσκευές φέρουν σήμανση λέιζερ: πλυντήρια ρούχων, φούρνοι μικροκυμάτων, φούρνοι, εστίες μαγειρέματος κ.λπ.
  • Βρύσες: τα λογότυπα στις βρύσες κατασκευάζονται με χρήση λέιζερ
  • Εξοπλισμός κουζίνας: ποτήρια, πιρούνια, μαχαίρια, κατσαρόλες και πιάτα είναι μαρκαρισμένα με το λογότυπο του κατασκευαστή με σήμανση λέιζερ
  • Ιατρική και ορθοδοντική: πολλά ιατρικά εργαλεία προσδιορίζονται με έναν κωδικό – για λόγους ασφαλείας – ο οποίος μαρκάρεται με χρήση λέιζερ picosecond
  • Αξεσουάρ μόδας: ζώνες, αγκράφες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και άλλα, όλα έχουν σήμανση λέιζερ έτσι ώστε το σύμβολο να είναι ανεξίτηλο και να διαρκέσει για πάντα αναλλοίωτο.
  • Συσκευασία και κουτιά

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία λέιζερ

Η τεχνολογία λέιζερ χρησιμοποιεί μια δέσμη λέιζερ για να αποτυπώσει μόνιμα σημάδια στα υλικά. Μπορεί να σημαδέψει οποιοδήποτε μέταλλο, πλαστικό ή οργανικό υλικό.

Με μια κατάλληλα ισχυρή δέσμη φωτός, το προϊόν θερμαίνεται, αλλάζοντας την εμφάνιση της επιφάνειας σε συγκεκριμένες θέσεις, επιτρέποντας την αποτύπωση πληροφοριών για λόγους ιχνηλασιμότητας και σχεδίων στην επιφάνεια.

Καθώς πρόκειται για τεχνολογία «χωρίς επαφή», η σήμανση με λέιζερ επιτρέπει όχι μόνο τη βαθιά χάραξη και την αναγνώριση του προϊόντος, αλλά και την εξαιρετικά καθαρή, λεπτομερή επεξεργασία που μπορεί να εξασφαλίσει επιφάνειες υψηλής ανάλυσης χωρίς να τις καταστρέφει με γρέζια ή γδαρσίματα.

Η σήμανση λέιζερ έχει επίσης σχεδιαστεί για να αντέχει στα οξέα, στη διάβρωση και στις καιρικές συνθήκες.

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα αυτής της τεχνολογίας. Οι μηχανές σήμανσης με λέιζερ μπορούν να χαράξουν γρήγορα και με ακρίβεια οποιοδήποτε υλικό ή επιφάνεια, αυξάνοντας την παραγωγικότητα της εταιρείας ενώ εγγυώνται τη μέγιστη ασφάλεια για τους χρήστες του εξοπλισμού.