Δωρεάν μεταφορικά από 100€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
Μηχανικός κώνος ακριβείας για πολύπλοκες γεωμετρίες και συγκράτηση μικροεργαλείων

Η ανάγκη 5-αξονικών κατεργασιών ή κατεργασιών με πολύπλοκες γεωμετρίες, σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία με εργαλεία μικρών διαμέτρων (1 – 6mm), δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, τα οποία δεν λύνονται με τη χρήση θερμοσυστελλόμενων κώνων.

Η Γερμανική Albrecht ανέπτυξε και κατασκεύασε τον καινοτόμο Μηχανικό Κώνο Ακριβείας Micro Chuck MPC, ο οποίος έρχεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά και να δώσει πρακτικές λύσεις στα μηχανουργεία CNC.

Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε τα πλεονεκτήματα και οφέλη του Μηχανικού Κώνου Ακριβείας MPC και πώς αυτά συντελούν στην αναβάθμιση της ποιότητας των κατεργασιών και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μηχανουργείων CNC.

Η θεμελιώδης διαφοροποίηση του Micro Chuck MPC σε σχέση με τους θερμοσυστελλόμενους κώνους, έγκειται στη μηχανική συγκράτηση των μικροεργαλείων και τον ειδικό σχεδιασμό των collets για περιφερειακή ψύξη κατά τη διάρκεια της κοπής σε δύσκολα προσβάσιμα σημεία.

Ας εξετάσουμε όμως όλα τα κρίσιμα σημεία, ένα προς ένα.

 

Μηχανική συγκράτηση μικρο-εργαλείων (micro tools)

Σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών διάτρησης και φρεζαρίσματος, πολλές κατεργασίες απαιτούν τη χρήση εργαλείων – μινιατούρες ή μικρο-εργαλείων (micro tools), με διάμετρο μικρότερη των 3mm.

Τα εργαλεία αυτά δεν μπορούν να συγκρατηθούν στη μηχανή με θερμοσυστελλόμενους κώνους, αφού το άνοιγμα των θερμοσυστελλόμενων κώνων είναι τουλάχιστον 3mm και πάνω.

Αντιθέτως, ο κώνος Micro Chuck MPC έχει τη δυνατότητα να συγκρατήσει εργαλεία με στέλεχος διαμέτρου μικρότερης των 3mm (και πάνω από 1mm).

Η συγκράτηση τέτοιων εργαλείων γίνεται μηχανικά. Το εργαλείο - μινιατούρα μπαίνει στο κατάλληλο collet του κώνου (με την αντίστοιχη διάμετρο ανάλογα με τη διάμετρο του στελέχους του εργαλείου) και σφίγγει μηχανικά.

 

Εύκολη αφαίρεση των εργαλείων από τον κώνο

Στους θερμοσυστελλόμενους κώνους, η συγκράτηση των μικρο-εργαλείων γίνεται με τη μέθοδο της διαστολής και συστολής. Ο κώνος θερμαίνεται και η διάμετρός του διαστέλλεται, το εργαλείο διεισδύει στον κώνο και στη συνέχεια, η ψύξη συστέλλει τη διάμετρο του κώνου και έτσι, επιτυγχάνεται η σύσφιξη του εργαλείου.

Μετά την κατεργασία όμως, στην προσπάθεια αφαίρεσης των εργαλείων, πολλές φορές τα εργαλεία – ιδιαίτερα τα πιο λεπτά – σπάνε και ο κορμός του εργαλείου παραμένει στον κώνο.

Το πρόβλημα αυτό εξαλείφεται με τον κώνο Micro Chuck MPC, λόγω της χρήσης των collet. Τα εργαλεία αφαιρούνται μηχανικά από το collet και τον κώνο, χωρίς τον κίνδυνο σπασίματος.

 

Μείωση κραδασμών

Η ακαμψία του θερμοσυστελλόμενου κώνου δημιουργεί κραδασμούς κατά τη διάρκεια της κοπής, τόσο σε 5-αξονικές όσο και σε 3-αξονικές κατεργασίες.

Οι κραδασμοί συνεπάγονται φθορές στα εργαλεία μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους και υποβαθμίζουν την τελική ποιότητα των κατεργαζόμενων επιφανειών (τραχύτητα).

Αντιθέτως, η μηχανική συγκράτηση – λόγω της πλήρους απορρόφησης των κραδασμών – συντελεί ουσιαστικά σε καλύτερες επιφάνειες και σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των εργαλείων.

 

Δυνατότητα περιφερειακής ψύξης του εργαλείου

Σε κατεργασίες περίπλοκων γεωμετριών, η απαιτούμενη ψύξη κατά τη διάρκεια της κοπής δεν μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται η σωστή θερμοκρασία και να δημιουργούνται μια σειρά προβλημάτων, όπως μη αποτελεσματική απομάκρυνση γρεζιών, μεγαλύτερη φθορά εργαλείων, χαμηλότερη ποιότητα επιφανειών κλπ.

Τα collets του κώνου Micro Chuck MPC έχουν ειδικά σχεδιασμένες σχισμές, μέσω των οποίων οδηγείται το υγρό στα σημεία κοπής και επιτυγχάνεται η απαιτούμενη ψύξη περιφερειακά. Τα γρέζια απομακρύνονται, αποφεύγεται η φθορά των εργαλείων και επιτυγχάνονται καλύτερες επιφάνειες.

 

Τέλος, παραθέτουμε στη συνέχεια ειδικότερα πλεονεκτήματα του κώνου Micro Chuck MPC σε σύγκριση με τους θερμοσυστελλόμενους κώνους:

 • Ιδανικός για micro tooling (1-6mm)
 • 3 διαθέσιμα μήκη (90, 120, 160mm)
 • Πολύ λεπτός σχεδιασμός (D1 13.5mm) για δύσκολα προσβάσιμα σημεία
 • Τέλειο Runout ≤3μm σε μήκος 2.5 x διαμέτρου του εργαλείου
 • Ζυγοσταθμισμένο σε 40.000 στροφές με ≤ 1gmm/kg
 • Ειδικά επικαλυμμένα collet για μέγιστη αντοχή
 • Υψηλή δύναμη συγκράτησης λόγω μηχανικής σύσφιξης με ροπόκλειδο
 • Μεγαλύτερος χρόνος ζωής εργαλείων και καλύτερη ποιότητα επιφάνειας λόγω απορρόφησης των κραδασμών
 • Υψηλή ακρίβεια
 • Δυνατότητα χρήσης coοlant through και περιφερειακής ψύξης στον ίδιο κώνο (ίδια collet και για τις προεκτάσεις της σειράς APC)
 • Μηδενική κόπωση του υλικού (εύρος διαστολής 3‰)
 • Δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός συρρίκνωσης που απαιτούν οι θερμοσυστελλόμενοι κώνοι.

 

Έχετε αμφιβολίες; Μπορείτε να δοκιμάσετε το προϊόν ΔΩΡΕΑΝ!

Στη GE SUPPLiES δοκιμάζουμε όλα τα προϊόντα μας σε πραγματικές συνθήκες, πριν τα προτείνουμε στους πελάτες μας. Έτσι, είμαστε σίγουροι για τα οφέλη τους εφόσον τα έχουμε επιβεβαιώσει την πράξη.

Σας δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε κι εσείς στο δικό σας μηχάνημα το Μηχανικό Κώνο Ακριβείας MPC, ή κάποιο άλλο προϊόν της Albrecht, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για ένα μήνα! 

ΘΕΛΩ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ

Γραφτείτε στη λίστα αποδεκτών του newsletter μας
και κερδίστε 15% στην επόμενη online αγορά σας!

Please enable the javascript to submit this form