Δωρεάν μεταφορικά από 150€.
Κώνος APC

Η GE SUPPLiES παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά το No. 1 κώνο σε ταχύτητα, διάρκεια ζωής και ασφάλεια παγκοσμίως!

Πρόκειται για τον κώνο APC, ο οποίος κατασκευάζεται από τη Γερμανική εταιρία Albrecht και σας προσφέρει:

 • Μεγαλύτερο ρυθμό αφαίρεσης γρεζιού
 • Μεγαλύτερο χρόνο ζωής των εργαλείων
 • 100% αξιοπιστία στην εφαρμογή.

Για την τεκμηρίωση της υπεροχής του κώνου APC της Albrecht, έχει ολοκληρωθεί μια σειρά δοκιμών και μετρήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

 

Κριτήριο 1: Ταχύτητα

Τέσσερις από τους γνωστότερους κώνους που διατίθενται σήμερα στην αγορά δοκιμάσθηκαν σε πανομοιότυπες συνθήκες κατεργασίας, εργαλεία και υλικά.

Η δοκιμή αφορούσε έναν ιδιότυπο «αγώνα δρόμου» 25 δευτερολέπτων, ώστε να αποδειχθεί ποιος από τους κώνους θα επιτρέψει στο εργαλείο του να διανύσει τη μεγαλύτερη απόσταση και συνεπώς θα πετύχει τη μεγαλύτερη ταχύτητα κατεργασίας.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής έχουν ως εξής:

 • Albrecht APC: 400mm
 • Hydraulic: 320mm
 • Weldon: 300mm
 • Shrink Fit: 280mm

Δείτε το βίντεο

 

Κριτήριο 2: Διάρκεια ζωής

Η παρακάτω εικόνα δείχνει την επίδραση που έχει ένας κώνος στη διάρκεια ζωής του κοπτικού εργαλείου. Το κοπτικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι ένα 4-φτερο κονδύλι καρβιδίου, Φ = 16, σε ίδιο υλικό, ίδιο μηχάνημα και ίδιες συνθήκες κοπής.

διάρκεια ζωής κώνου apc

Το πλεονέκτημα του κώνου APC μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί στην εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών και στην πολύ μεγάλη ακρίβεια του κώνου.

Μπορεί κανείς να εκτιμήσει λοιπόν, το μέγεθος του οικονομικού οφέλους που μπορεί να αποκομίσει, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προδιαγραφές των κατεργασιών που υλοποιεί.

 

Κριτήριο 3: Ασφάλεια

ασφάλεια κώνου apc

Η υπεροχή του κώνου APC της Albrecht προσδιορίζεται στη μεγάλη δύναμη συγκράτησης λόγω του τρόπου πιασίματος του collet στην υποδοχή.

Ο κώνος APC είναι διαθέσιμος επίσης και με Pin-Lock σύστημα προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια στη χρήση εργαλείων με Weldon στέλεχος. Με τον τρόπο αυτό, η απόλυτη ασφάλεια είναι εγγυημένη!

 

4 Σημεία Υπεροχής

Η σαφής υπεροχή του κώνου APC έναντι του ανταγωνισμού, αντικατοπτρίζεται και τεκμηριώνεται στα 4 σημεία που τον διαφοροποιούν απέναντι στον ανταγωνισμό:

 1. Είναι ο μοναδικός κώνος με ατέρμονα κοχλία 1:15 (Patent No: 1206990). Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μεταφερθεί το 100% της δύναμης συγκράτησης στο εργαλείο.
 2. Μεγάλη ακαμψία λόγου του σχεδιασμού και του κώνου.
 3. Ο ατέρμονας κοχλίας με 3 τόνους δύναμης συγκράτησης και το collete με ελαφρύ κωνικότητα 1,25o καθοδηγούν το εργαλείο τέλεια μέσα από κατεργασίες υψηλής ταχύτητας, στεγνές και δύσκολες κοπές με θερμοκρασίες έως και 110oC.
 4. Τέλεια απορόφηση των κραδασμών λόγου της συναρμολόγησης collet-κώνου.

4 σημεία υπεροχής κώνου apc

 

Συμπέρασμα

Ο κώνος APC αποτελεί σήμερα τεκμηριωμένα το Νο.1 κώνο παγκοσμίως σε ταχύτητα, διάρκεια ζωής και ασφάλεια. Υπερτερεί έναντι τόσο του υδραυλικού όσο και του θερμοσυστελλόμενου κώνου:

 • 2-3 φορές μεγαλύτερη ροπή σύσφιξης, ανεξάρτητη από την ανοχή του κορμού του εργαλείου
 • 1,6 – 3 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εργαλείων
 • Μηδενικός κίνδυνος διαρροής υγρών
 • Μηδενική κόπωση του υλικού (εύρος διαστολής 3‰)
 • Μη αναγκαιότητα ακριβού εξοπλισμού συρρίκνωσης
 • Καλύτερο έκκεντρο χωρίς ενδιάμεσο σύνδεσμο με ξεχωριστά collet για κάθε διάμετρο εργαλείου.
 • Modular Design των κώνων, ποικιλία διαμόρφωσης με προεκτάσεις, MQL, κ.ά.

Διαβάστε επίσηςReal Case: Οι κώνοι APC της Albrecht σε εφαρμογή.

 

Έχετε αμφιβολίες; Μπορείτε να δοκιμάσετε το προϊόν ΔΩΡΕΑΝ!

Στη GE SUPPLiES δοκιμάζουμε όλα τα προϊόντα μας σε πραγματικές συνθήκες, πριν τα προτείνουμε στους πελάτες μας. Έτσι, είμαστε σίγουροι για τα οφέλη τους εφόσον τα έχουμε επιβεβαιώσει την πράξη.

Σας δίνουμε λοιπόν τη δυνατότητα να δοκιμάσετε κι εσείς στο δικό σας μηχάνημα τον Κώνο APC, ή κάποιο άλλο προϊόν της Albrecht, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για ένα μήνα!

 

ΘΕΛΩ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ

 

Λίγα λόγια για την Albrecth

Τον Ιούνιο 1908, σε ένα μικρό εργαστήρι κοντά στη Στουτγκάρδη, ο Josef Albrecht ιδρύει την εταιρία Albrecht Präzisions Spannfutter. Η εφεύρεσή του θα ξεκινήσει μια επανάσταση που θα αλλάξει την κατεργασία μετάλλου στην διάτρηση και στο φρεζάρισμα.

Το 1917, η νέα – ακόμα – εταιρία μετακομίζει σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Esslingen, έξω από την Στουτγάρδη και κατασκευάζει κώνους διάτρησης που θα κερδίσουν την παγκόσμια αναγνώριση για την ποιότητα και την επίδοσή τους.

Το 1932 εφευρέθηκε ο πρώτος κώνος διάτρησης του κόσμου με αυτό-σύσφιξη. Από εκεί και πέρα θα μπορούσε ο καθένας να δουλέψει χωρίς επιπλέον κλειδί σύσφιξης, μια εφεύρεση που επικράτησε παντού σε λίγα χρόνια.

Το καινοτόμο πνεύμα καθορίζει μέχρι και σήμερα την Albrecht και τα προϊόντα της, η χρήση των οποίων αυξάνει καταλυτικά τις αποδόσεις των εργαλειομηχανών.

Γραφτείτε στη λίστα αποδεκτών του newsletter μας
και κερδίστε 15% στην επόμενη online αγορά σας!

Please enable the javascript to submit this form