Δωρεάν μεταφορικά από 150€.
high-feed φρεζάρισμα

Η ANT ENGINEERING WORKSHOP είναι ένα νεοσύστατο μοντέρνο CNC μηχανουργείο για κατεργασίες πάσης φύσεως με νέο και έμπειρο προσωπικό και μεράκι για τη δουλειά τους. 

 

Το πρόβλημα

Το μηχανουργείο αναζητούσε τρόπο για να μειώσει τον χρόνο κατεργασίας σε διάφορα εξαρτήματα και μαζί με αυτό και το κόστος της κατεργασίας. Μας προσέγγισε για να τους προτείνουμε μια αξιόπιστη λύση οποία θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα του μηχανουργείου. 

Μετά από την απαραίτητη αξιολόγηση των υφιστάμενων συνθηκών κατεργασίας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως έπρεπε να βρεθεί ένα αξιόπιστο εργαλείο για το ξεχόνδρισμα εξαρτημάτων από ανθρακούχο χάλυβα (St37), το οποίο θα μείωνε τον χρόνο κατεργασίας και παράλληλα, θα είχε και αρκετά ικανοποιητικό χρόνο ζωής.

 

Η πρότασή μας

Έτσι καταλήξαμε σε μια φρεζοκεφαλή από τη νέα σειρά HiFeed 06320 της Palbit, ώστε να εξασφαλίσουμε τόσο την ταχύτητα όσο και την σταθερότητα στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η σειρά χρησιμοποιεί τα νέα πλακίδια POKT με πέντε κοπτικές ακμές για ξεχόνδρισμα και προ-φινίρισμα σε υψηλές προώσεις και με τον στιβαρό και ισχυρό σχεδιασμό τους προσφέρει μέγιστη αντοχή και χρόνο ζωής.

Σε συνδυασμό με την ευρεία γκάμα επικαλύψεων, είναι ιδανικά για την κατεργασία πολλών και απαιτητικών υλικών, όπως για παράδειγμα ανοξείδωτοι ή και βαμμένοι χάλυβες.

Με τη γωνία ελευθερίας του πλακιδίου να είναι 20° και την θετική του κλίση, μειώνονται οι πλευρικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της κατεργασίας και έτσι, πραγματοποιείται μια ομαλή κοπή του υλικού, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Τεχνικό Φυλλάδιο Penta Hifeed 06320

Ειδικότερα, η πρόταση μας ήταν η HiFeed 06320 κεφαλή Φ16mm με 2 πλακίδια. Προτείναμε τις εξής συνθήκες: Στροφές 3.200, πρόωση 3.200 mm/min, βάθος κοπής (ap) 0.25mm με πλευρικό κοπής (ae) 60% της διαμέτρου.

 

Το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Η κάθε κοπτική ακμή κατεργάστηκε 7 εξαρτήματα με καθαρό χρόνο ξεχονδρίσματος 30 λεπτών. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός χρόνος ζωής τον πλακιδίων έφτασε στις 17 ώρες – ή λίγο παραπάνω από 3.264 μέτρα!

Με τη φρεζοκεφαλή της νέας σειράς HiFeed, προσφέραμε στην Ant Engineering Workshop ένα αξιόπιστο εργαλείο για την συγκεκριμένη εφαρμογή με μεγάλη παραγωγικότητα και ταυτόχρονα οικονομικό κόστος λειτουργίας.

Με τον χρόνο ζωής να φτάνει στις 17 ώρες, το κόστος του πλακιδίου ανήρθε σε 0,26€ ανά τελικό εξάρτημα ή 0,52€ ανά ώρα κοπής, που το καθιστά εξαιρετικά οικονομικό.

Με μια συμβατική φρεζοκεφαλή ιδίας διαμέτρου, ο χρόνος κατεργασίας θα ήταν σχεδόν τριπλάσιος και το κόστος κατεργασίας θα ήταν διπλάσιο.

ΔΕΣ ΤΟ VIDEO

 

Λίγα λόγια για την Palbit

Η Palbit ξεκίνησε την πορεία της το 1916 στην Πορτογαλία και κατασκευάζει κοπτικά εργαλεία καρβιδίου από το 1952. Με πάνω από 60 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή κοπτικών εργαλείων, προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ποιοτική γκάμα εργαλείων για το φρεζάρισμα, τη διάτρηση και την τόρνευση μετάλλων.

Για να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες τον εργαλείων της Palbit επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6640411 (Υπεύθυνος: Σταύρος Γκούμας).

Γραφτείτε στη λίστα αποδεκτών του newsletter μας
και κερδίστε 15% στην επόμενη online αγορά σας!

Please enable the javascript to submit this form