Δωρεάν μεταφορικά από 150€.
Real case: Πώς αυξήσαμε τη διάρκεια ζωής των εργαλείων

Όπως δείχνει η εμπειρία μας, αρκετοί ιδιοκτήτες μηχανουργείων δεν είναι ικανοποιημένοι με τη διάρκεια ζωής των εργαλείων που χρησιμοποιούν.

Για το λόγο αυτό, παρουσιάζουμε στη συνέχεια ένα πραγματικό case ενός τέτοιου μηχανουργείου. Αφού μελετήσαμε τις συνθήκες παραγωγής του συγκεκριμένου μηχανουργείου, καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις και την καταγραφή των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Δείτε στη συνέχεια τι καταφέραμε.

Περιγραφή προβλήματος και υφιστάμενων συνθηκών:

Το συγκεκριμένο μηχανουργείο κατεργάζεται ανοξείδωτο, χάλυβα και ορείχαλκο.

Επικοινώνησε μαζί μας για να διερευνήσει δυνατότητες χρήσης ποιοτικότερων εργαλείων και ειδικότερα να διερευνήσει τρόπους μείωσης των χρόνων κατεργασίας και βελτίωσης της διάρκεια ζωής των εργαλείων.

Ειδικότερα, το εν λόγω μηχανουργείο χρησιμοποιεί CNC ρεβόλβερ και κατεργάζεται κυρίως ανοξείδωτο 304 & 316, χάλυβες St37, St40 & St50 και ορείχαλκο. Τα σπειρώματα που κατεργάζεται είναι ISO, Withworth κ.ά.

Αρχικά, έγινε από το τεχνικό προσωπικό της GE SUPPLiES η απαραίτητη μελέτη των συνθηκών κατεργασίας και καταγράφηκαν όλοι οι απαραίτητοι παράμετροι.

Προτεινόμενη λύση:

Αφού αξιολογήσαμε τα αποτελέσματα της μελέτης, προτείναμε μια σειρά εργαλείων της εταιρίας CPT.

Ενδεικτικά, για τους χάλυβες προτάθηκαν διάφορα πλακίδια με BMA επικάλυψη και με γρεζοσπάστη, ενώ για τα ανοξείδωτα και τον ορείχαλκο, προτάθηκε μια σειρά πλακιδίων με BLU επικάλυψη.

Η BLU είναι μία νέα τεχνολογία ενσωμάτωσης sub-micron ποιότητας με προηγμένη τριπλή επικάλυψη PVD, η οποία συνεπάγεται πολύ μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλές ταχύτητες. 

Τεχνική υποστήριξη:

Μετά την αγορά και χρήση των παραπάνω εργαλείων, το τεχνικό προσωπικό της GE SUPPLiES – στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών μετά την πώληση – συνέχισε την υποστήριξη προς το μηχανουργείο, δίνοντας έμφαση στην ορθή χρήση των εργαλείων, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητές τους.

Αποτελέσματα:

Παράλληλα, προχωρήσαμε και στις απαραίτητες μετρήσεις, οι οποίες έγιναν σε βάθος χρόνου για να πετύχουμε περισσότερο αντικειμενικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεών μας σε βάθος χρόνου:

  • Αύξηση διάρκειας ζωής των εργαλείων κατά 35%
  • Ποιοτική βελτίωση των σπειρωμάτων (μείωση scrap και επανεπεξεργασίας κατά 17%)
  • Μείωση συνολικού κόστους για αγορά νέων εργαλείων κατά 32%
  • Βελτίωση παραγωγικότητας κατά 22%

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη διάρκεια ζωής των εργαλείων σας, θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας και να βρούμε τρόπους για να τη βελτιώσουμε.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210.6640411 ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

Γραφτείτε στη λίστα αποδεκτών του newsletter μας
και κερδίστε 15% στην επόμενη online αγορά σας!

Please enable the javascript to submit this form