Δωρεάν μεταφορικά από 100€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
ice mill vs universal endmill

Στη GE SUPPLiES δοκιμάζουμε τα προϊόντα μας σε πραγματικές συνθήκες ώστε να είμαστε σίγουροι για τις προτάσεις μας προς όλους τους πελάτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό, συγκρίναμε σε πραγματικές συνθήκες το κονδύλι υψηλής απόδοσης ICE MILL (της κατασκευάστριας εταιρίας DUTCH TECH TOOLS) με ένα συμβατικό κονδύλι universal (της ίδιας εταιρίας).

Ως υλικό κοπής, χρησιμοποιήσαμε εργαλειοχάλυβα IMPAX (~35HRC).

Κονδύλι ICE MILL

Το κονδύλι ICE MILL είναι ένα 4-φτερο κονδύλι υψηλής απόδοσης, με μεταβλητή ελίκωση 35/38ο, alcrona επικάλυψη και corner chamfer 45ο.

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν το ICE MILL – σε σχέση με άλλα κονδύλια που κυκλοφορούν στην αγορά – είναι η μεταβλητή του ελίκωση και η ασύμμετρη τοποθέτηση των φτερών, ώστε να επιτυγχάνονται λιγότεροι κραδασμοί.

Αποτέλεσμα αυτών είναι – όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια – ότι το κονδύλι ICE MILL επιτυγχάνει σαφώς μεγαλύτερη ταχύτητα κοπής και παράλληλα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σε σχέση με ένα συμβατικό universal εργαλείο.

Συμβατικό universal κονδύλι

Για τους σκοπούς της σύγκρισης, χρησιμοποιήσαμε ένα συμβατικό κονδύλι universal, 4-φτερο, με ελίκωση 30ο, square end και alcrona επικάλυψη.

Η ελίκωση του συμβατικού κονδυλίου δεν είναι μεταβλητή και τα φτερά του είναι τοποθετημένα συμμετρικά.

Δοκιμές με κατεργασία ξεχονδρίσματος

Η πρώτη κατεργασία που δοκιμάσαμε είναι η κατεργασία ξεχονδρίσματος (roughing).

Με βάθος κοπής (ap) 1xd (10mm) και πλευρική κοπή (ae) 0.5xd (5mm), οι συνθήκες κατεργασίας για τα δύο εργαλεία – βάσει των υποδείξεων του κατασκευαστή για το χρησιμοποιούμενο υλικό – είναι οι ακόλουθες: 

Συνθήκες Universal Ice Mill
Ταχύτητα κοπής (vc) 46 m/min 120 m/min
Πρόωση ανά δόντι (fz) 0.036 mm 0.056 mm
Στροφές (n) 1464 3820
Πρόωση (vf) 211 mm/min 856 mm/min

Με το κονδύλι ICE MILL, πετύχαμε πρόωση αυξημένη κατά 306%!

Επίσης, χρησιμοποιήσαμε τα δύο κονδύλια σε συνεχόμενες κοπές ξεχονδρίσματος για να μετρήσουμε την πραγματική διάρκεια ζωής τους, υπό τις παραπάνω συνθήκες.

Η διάρκεια ζωής του Universal κονδυλίου ήταν 3,5 ώρες, ενώ η διάρκεια ζωής του ICE MILL ήταν 6 ώρες! Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά 71%!

Δοκιμές με κατεργασία φινιρίσματος

Για να αποκτήσουμε μια καλύτερη εικόνα των συγκριτικών αποδόσεων, προχωρήσαμε στη σύγκριση των δύο εργαλείων στο πλαίσιο της κατεργασίας φινιρίσματος (finishing).

Χρησιμοποιήσαμε βάθος κοπής (ap) 1xd (10mm) και πλευρική κοπή (ae) 0.1xd. Βάσει των υποδείξεων του κατασκευαστή, οι προτεινόμενες συνθήκες κατεργασίας για τα δύο εργαλεία, είναι οι ακόλουθες: 

Συνθήκες Universal Ice Mill
Ταχύτητα κοπής (vc) 103 m/min 164 m/min
Πρόωση ανά δόντι (fz) 0.0648 mm 0.1008 mm
Στροφές (n) 3279 5220
Πρόωση (vf) 850 mm/min 2105 mm/min

Με το κονδύλι ICE MILL, πετύχαμε πρόωση αυξημένη κατά 148%!

Υπό τις παραπάνω συνθήκες σε συνεχή κοπή φινιρίσματος, η διάρκεια ζωής του Universal κονδυλίου ήταν 8,5 ώρες, ενώ η διάρκεια ζωής του ICE MILL ήταν 13 ώρες! Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά 53%!

Δείτε στο video που ακολουθεί τα οφέλη που μπορείτε να έχετε από τη χρησιμοποίηση των κονδυλίων ICEMILL της Dutch Tech Tools. 

 

Σημειώνουμε ότι το κονδύλι υψηλής απόδοσης ICE MILL είναι κατά 14% ακριβότερο από το Universal κονδύλι. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις σε σχέση με τις δικές σας συνθήκες κατεργασίας και την καταλληλότητα των εργαλείων που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Γκούμα στο 210.6640411 (Υπεύθυνος Πωλήσεων, Μηχανολόγος Μηχανικός).

Γραφτείτε στη λίστα αποδεκτών του newsletter μας
και κερδίστε 15% στην επόμενη online αγορά σας!

Please enable the javascript to submit this form