Δωρεάν μεταφορικά από 150€.

Τα υγρά κοπής διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαδικασία παραγωγής, όπως για παράδειγμα τη διαμόρφωση, την αφαίρεση υλικού με κοπή και τη λείανση. Συντελούν στη μείωση της αναπτυσσόμενης θερμοκρασίας κατά την κατεργασία των υλικών, μειώνοντας την τριβή στη διεπαφή μεταξύ κοπτικού εργαλείου και κατεργαζόμενου τεμαχίου, όπως και στη διεπαφή μεταξύ κοπτικού εργαλείου και σχηματιζόμενου αποβλίττου.

Επιπρόσθετα, επιτυγχάνεται περαιτέρω ψύξη από τα υγρά κοπής λόγω διάχυσης και λίπανσης. Τόσο με τη λιπαντική, όσο και την ψυκτική ικανότητά τους, τα υγρά κοπής συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην προστασία του κατεργαζόμενου υλικού από στρεβλώσεις/ παραμορφώσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών, ενώ αυξάνουν τη διάρκεια ζωής (μείωση ρυθμού φθοράς) των κοπτικών εργαλείων.

Στον αναλυτικό οδηγό διαχείρισης κοπτικών υγρών θα ενημερωθείτε για τις επιθυμητές ιδιότητες των υγρών κοπής, τις κατηγορίες των υγρών κοπής και πώς να επιλέξετε ανάλογα με την εφαρμογή σας και άλλα κριτήρια, τον έλεγχο των υγρών κοπής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για την ορθή διαχείριση των κοπτικών σας υγρών.

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα δέχεται ξανά παραγγελίες από τις 24/8.
Έως τότε μπορείτε να πλοηγείστε κανονικά στα προϊόντα μας!