Δωρεάν μεταφορικά από 150€.
210 6640411
Καθημερινά: 9:00-17:00

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
οδηγός διαχείρισης κοπτικών υγρών σε κλειστές βιομηχανίες

Η εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία της βιομηχανίας.

Εάν η παραγωγή σας κλείσει για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα κατά  τις προσεχείς εβδομάδες ή μήνες, τα κοπτικά υγρά που θα μείνουν στις δεξαμενές θα απολέσουν τις ιδιότητές τους και θα καταστραφούν, εφόσον δεν λάβετε την κατάλληλη μέριμνα.  

Η καθαριότητα, η σωστή συγκέντρωση, η χρήση πρόσθετων και ο καλός αερισμός του μείγματος υδατοδιαλυτού κοπτικού υγρού, συμβάλλουν σημαντικά στη διατήρηση των ιδιοτήτων του και στον έλεγχο της σταθερότητας του.

Για το λόγο αυτό, ετοιμάσαμε έναν πλήρη οδηγό με χρήσιμες πρακτικές συμβουλές που θα σας επιτρέψουν να συντηρήσετε τα κοπτικά υγρά σας και να αποφύγετε άσκοπα έξοδα κατά την επανέναρξη της παραγωγής σας.  

Ακολουθώντας τις κατάλληλες διαδικασίες, θα μπορέσετε να κρατήσετε τα κοπτικά υγρά σας σε καλή κατάσταση και έτοιμα για την επανέναρξη της παραγωγής σας:

Συγκέντρωση

Αραιά μείγματα δεν παρέχουν το πλήρες όφελος των δυνατοτήτων αυτό-σταθεροποίησης του υγρού κοπής. Αυξήστε τη συγκέντρωση στο μέγιστο εφικτό (κατά προτίμηση 8-10%) για να εξασφαλίσετε επαρκή σταθερότητα του μείγματος κατά τη διάρκεια κλεισίματος.

Πρόσθετα

Για να ενισχυθεί επιπλέον η σταθερότητα του μείγματος, μπορείτε να προσθέστε 1-2% αλκαλικό καθαριστικό (π.χ. CIMCLEAN 50FF) ή βιοκτόνα υγρά (π.χ. 0,2% Acticide MBS5050 της εταιρίας THOR).

Προτείνουμε να αφήσετε τις πόρτες της καμπίνας του μηχανήματος ανοιχτές για να αποφύγετε τη δημιουργία ενός «κουτιού υγρασίας». Η υγρασία θα οδηγήσει σε οξειδώσεις στα μέρη του μηχανήματος όπως π.χ. στο τραπέζι, στην άτρακτο, σε κώνους, κ.α.

Για την επιπλέον προστασία μπορείτε να ψεκάσετε το εσωτερικό του μηχανήματος με προστατευτικό υγρό (π.χ. CIMGUARD 20).

Αερισμός

Το ατμοσφαιρικό οξυγόνο εμποδίζει την ανάπτυξη αναερόβιων βακτηριδίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία οσμών και οξειδώσεων. Κατά τη διάρκεια της κανονικής κυκλοφορίας του υγρού, το οξυγόνο εισέρχεται στο μέγιστο αλλά με πολύ χαμηλότερο ρυθμό όταν παραμένει στάσιμο.

Μπορείτε να βελτιώσετε τον αερισμό του υγρού με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Αφαιρέστε όλα τα λάδια διαρροής έτσι ώστε το μείγμα να «αναπνέει» κατά τη διάρκεια κλεισίματος
  • Χρησιμοποιήστε παροχές αέρος από το υφιστάμενο δίκτυο ή μικρές αντλίες (πχ. Nimatic Oxygen Purifier) για να διοχετεύσετε αέρα μέσα στις δεξαμενές, είτε συνεχόμενα είτε περιοδικά, ανάλογα με τις απαιτήσεις.
  • Σε μηχανήματα όπου η εξωτερική παροχή οξυγόνου δεν είναι εφικτή, μπορείτε να αυξήσετε τον χρόνο ζωής του μείγματος με την περιοδική κυκλοφορία του. Ανάψτε το μηχάνημα και κυκλοφορήστε το μείγμα για μισή ώρα την ημέρα.
  • Ένα καθαρό μείγμα υγρού κοπής πάντα αποδίδει καλύτερα και διαρκεί περισσότερο από ένα βρώμικο υγρό. Για το λόγο αυτό, προτείνουμε – αν είναι εφικτό – το άδειασμα των δεξαμενών, τον καλό καθαρισμό των μηχανημάτων και την πλήρωση με φρέσκο μείγμα πριν την επανέναρξη της παραγωγής. Σίγουρα είναι η πιο χρονοβόρα και ακριβή λύση από τις δύο αλλά και η πιο ασφαλής. 

Οδηγός Αναπλήρωσης Υγρών σε Περιόδους Κλεισίματος

Στη συνέχεια ακολουθεί ένας οδηγός ενεργειών για να μπορέσετε να εφαρμόσετε επιτυχώς την πιο ασφαλή διαδικασία της αναπλήρωσης των υφιστάμενων υγρών με φρέσκα μείγματα κατά την επανέναρξη της παραγωγής.

Βήμα 1: Μία ημέρα πριν τον προγραμματισμένο καθαρισμό της δεξαμενής και του μηχανήματος προσθέστε 2-3% αλκαλικό καθαριστικό (π.χ. CIMCLEAN 50FF) στο μείγμα. Κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας θα αφαιρεθούν έτσι τυχόν μικροοργανισμοί από το κύκλωμα (μπεκ, σωληνάκια κλπ).

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε το πιστόλι υγρού για να ξεβγάλετε την καμπίνα και να οδηγηθούν τυχόν βρωμιές και γρέζια στη δεξαμενή.dexameni me vromiko ygro

Βήμα 3: Αφαιρέστε από την επιφάνεια του υγρού κοπής τυχών λάδια διαρροής. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με Oilskimmer είτε με απορροφητικά pads ή και με βιομηχανική σκούπα υγρών.

Βήμα 4: Αδειάστε τη δεξαμενή από το παλιό υγρό κοπής. Αυτό μπορεί να γίνει με χειροκίνητη ή ηλεκτρική τρόμπα, σκούπα υγρών, χειροκίνητα ή με την βοήθεια vacuum αντλιών (π.χ. Nimatic Reverse Cleaner). Θυμηθείτε ότι και τα υγρά απόβλητα πρέπει να ανακυκλώνονται. Λάβετε το αντίστοιχο έντυπο αναγνώρισης για τη συλλογή και μεταφορά επικίνδυνων αποβλήτων από το φορέα διαχείρισης, το οποίο θα το χρησιμοποιήσετε στην Ετήσια Έκθεση Αποβλήτων

Βήμα 5: Αφαιρέστε όλο το γρέζι που υπάρχει στην δεξαμενή και στο γρεζομεταφορέα.

Βήμα 6: Αφού αδειάσατε το παλιό υγρό και τα γρέζια, καθαρίστε τη δεξαμενή και όλα τα μέρη της σχολαστικά (καπάκια, σίτες, αντλίες κλπ).

Βήμα 7: Για να αφαιρεθούν εντελώς όλα τα μικρόβια από τη δεξαμενή, το μηχάνημα και το κύκλωμα του, προτείνουμε να γεμίσετε περίπου τη μισή δεξαμενή (για να μπορεί να γίνει η κυκλοφορία του υγρού) με νερό, 5% υγρό κοπής και 3% αλκαλικό καθαριστικό και κυκλοφορήστε για περίπου δύο ώρες για να γίνει η πλύση. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι αντλίες δουλεύουν! Σημειώνουμε πως συστήματα που είχαν μολυνθεί από μικροοργανισμούς, δεν έχουν καθαριστεί σχολαστικά και απλά ξανά γέμισαν με φρέσκο μείγμα, συνήθως επανέρχονται στο προηγούμενο επίπεδο μόλυνσης μέσα σε 4 ημέρες!

Βήμα 8: Αδειάστε τη δεξαμενή πάλι, καθαρίστε και στεγνώστε όλα τα μέρη του μηχανήματος με πανιά.

Βήμα 9: Αφήστε τις πόρτες του μηχανήματος ανοιχτές κατά την διάρκεια του κλεισίματος για να μπορεί να ξεφύγει οποιαδήποτε υγρασία.

Εφαρμόζοντας τις παραπάνω ενέργειες, το μηχάνημά σας θα είναι έτοιμο για τη νέα πλήρωση με καθαρό υγρό κοπής για την επανέναρξη της παραγωγής.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα υγρά κοπής ή χρειάζεστε τεχνική υποστήριξη για την ορθή διαχείριση τους, επικοινωνήστε μαζί μας.

Η GE SUPPLiES παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες επιλογής, πλήρωσης, συντήρησης και διαχείρισης των κοπτικών υγρών σας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή διάρκεια χρήσης, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη απόδοση σε συνδυασμό με το χαμηλό συνολικό κόστος χρήσης και διαχείρισης.

Γραφτείτε στη λίστα αποδεκτών του newsletter μας
και κερδίστε 15% στην επόμενη online αγορά σας!

Please enable the javascript to submit this form